Vi åbner snart !
Glæd dig til et inspirerende univers med Koreansk Beauty !

Nyhedsbrev

 • sæt værdi for fri fragt her

  400
 • 0.00 DKK
  Toner Viden om K Beauty

  Toner: Et misforstået produkt

  Toner, tonic, lotion, mist – kært barn har mange navne. 

  Dette er muligvis, ét af de mest misforståede produkter, inden for kosmetik. Der er sket meget med toneren over det seneste årti og det har resulteret i, at mange enten bruger den forkert eller helt har sprunget den over, fordi det ikke står klart, præcis hvad den gør for huden. Så læs videre og bliv klogere på, hvad toneren ikke skal bruges til og hvorfor den absolut ikke er et overflødigt produkt i din hudplejerutine.

  Hvad er en toner ikke?

  Inden vi tager fat på tonerens egentlige funktion, skal vi slå fast, hvad den ikke skal gøre/kunne. Din toner er ikke en del af din renserutine, det er ikke et renseprodukt. Derfor kan den ikke bruges til, at fjerne makeup eller snavs. Sidder der rester af snavs og makeup på vatrondellen (hvis du bruger toneren på sådan en), har du ganske enkelt ikke renset huden grundigt nok og du bør i den anledning ændre din renserutine.

  Din toner er ikke en del af din renserutine, det er ikke et renseprodukt. Derfor kan den ikke bruges til at fjerne makeup eller snavs.

  Toneren er heller ikke en magisk kontakt, der kan lukke porerne og huden. Der findes tonere med en astringerende (sammentrækkende) effekt – typisk til fedtet/uren hud – men de lukker ikke, hverken porer eller hud. Hvis du tænker over det, giver det heller ikke mening, at “lukke” huden lige inden du skal berige den med essens, serum og creme.

  Hvad er toneren?

  Toneren har pladsen efter afrensning og før plejeprodukterne (serum, olie, creme o.s.v.), derfor bliver den også ofte omtalt, som ‘trin 0’. Den balancerer pH-værdien af hudens overflade, fugtgiver og forbereder huden på den efterfølgende pleje. Alt efter hvilken type du bruger, kan den desuden virke beroligende, talgregulerende, beskyttende (med f. eks. antioxidanter) eller blødgørende. Toneren bliver ofte set, som et overflødigt produkt, kun få har et behov for. Sandheden er dog, at fordi pH-værdien balanceres og huden fugtes, vil dine plejende produkter trænge lettere ind i huden og effekten af disse optimeres. Kort sagt: du får langt mere ud af din resterende hudpleje, hvis du bruger toner først.

  Den balancerer pH-værdien af hudens overflade, fugtgiver og forbereder huden på den efterfølgende pleje. 

  Hvordan bruger jeg en toner/tonic?

  Toneren bruges, som sagt, efter du har renset huden grundigt og duppet den tør med håndklæde (eller endnu bedre, med kleenex for at være helt sikker på du ikke påfører huden bakterier eller snavs). Du kan bruge din toner på tre forskellige måder:

  • på vatrondeller
  • på sprayflaske (face mist)
  • med hænderne

  Det nemmeste er face mist, fordi den blot sprayes på, så det fungerer perfekt, hvis du er lidt tidspresset om morgenen. Det mest optimale er dog, at klappe toneren blidt ind i huden med hænderne. Med denne metode, får du både effekten fra toneren og sat gang i blodcirkulationen – hvilket optimerer optagelsen yderligere, samt får huden til at gløde. 

  Hvilken type toner/tonic skal jeg bruge?

  Ligesom med alle andre hudplejeprodukter, findes der forskellige slags til forskellige hudtyper. Om din hud lider under tørhed, hyperpigmentering eller overproduktion af talg, er der en toner, der vil tilgodese dit behov. Har du tør eller normal hud, kan du med fordel gå efter tonere med meget fugt (gerne rosenvand) og døjer du med fedtet eller uren hud, kan du bruge toner med f.eks. frugt- eller salicylsyre. 

  Vær opmærksom på indholdet af alkohol, for højt koncentration af dette, vil udtørre huden og kan resultere i en forværring af hudens tilstand. Jo mere alkohol der findes i produktet, jo højere oppe på ingredienslisten vil det stå.

  Kunne du tænke dig at udforske mere om K-Beauty? Så hop over til vores Pinterest hvor du kan finde boards om forskellige rutiner, Koreansk kultur eller Whamisa produkter

  Du kan shoppe Whamisa Tonere her

  You Might Also Like...